İçeriğe geç

Diz In Ikinci Anlamı Nedir

Diz kelimesinin ikinci anlamı nedir?

Mısra, dize ve mısra ile eş anlamlıdır. Dizgi, kitaplardaki metinlerin düzenli bir şekilde düzenlenmesidir. Bir satır, bir sayı anlamına gelir. 1- Büyükannem, artriti olduğu için dizlerini kolayca hareket ettiremiyor.

Diz eş anlamlı nedir?

Diz kelimesiyle eş anlamlı olan tek bir kelime vardır. Farsça kökenli olan Zanu kelimesi Divan edebiyatında sıkça kullanılır.

Diz ingilizce anlamı nedir?

“knee” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 6 sonuç knee i.

Dilin ikinci anlamı nedir?

– Başka insanlarla iletişime olanak sağlayan ortam. tanımlanabilir. Dil kelimesinin eş anlamlısı konuşmadır. Benzer anlamı olan kelimeler kalp, yürek ve anahtardır.

Dize anlam nedir?

Mısra veya kıta, mısra (şiir) dizelerinin her birine verilen addır. Genellikle belli bir ölçüye göre düzenlenir; ancak bir ölçü olması gerekmez. Tüm şiirler mısralar halinde yapılandırılmıştır. Bu bakımdan, bunun en küçük mısra birimi olduğu söylenebilir.

Diz hangi anlamda kullanılır?

Örnek: DİZ: Arkadaşım düşüp dizini yaraladı. (Burada, bir insanın bir bölümünü ifade etmektedir.) DİZ: Babamın aldığı kitapları rafa koyuyorum.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Dize eş anlamlı mıdır?

TDK’de dizge kelimesinin eş anlamlısı olarak misra kelimesi kullanılmıştır.

Dize mısra eş anlamlı mı?

TDK ise mısra kelimesinin eş anlamlısının “tel” kelimesi olduğunu belirtmektedir.

Wat is diz ne demek?

İlgili terimler: Bu ne? Bu ne? (deyim) Neler oluyor? Neler oluyor?

Diz nereye denir?

Diz, uyluk kemiği (femur) ile kaval kemiği (tibia) arasında menteşe şeklinde bir eklemdir. Eklem, iç ve dış kısım olmak üzere iki bölümden oluşur.

Hand in ne?

“hand in” teriminin Türkçe-İngilizce sözlükteki anlamları: 10 sonuçKategoriTürkçeGenel1Genelmevcutİstifa dilekçesini patronuna sundu. İstifa dilekçesini patronuna sundu. Daha fazla cümle2Geneltedarik22 satır daha

2 Anlamı Nedir?

Numerolojide 2 sayısı hem zarafeti hem de gücü temsil eden dişil bir güç olarak bilinir. İşbirlikçidir ve her zaman bir ilişkiye veya duruma huzur ve denge getirmeyi amaçlar. Numerolojide 2 sayısı esasen ortaklıkları temsil eder, bu da iki kişinin, kavramın veya şeyin bir araya gelmesi veya dengelenmesi anlamına gelebilir.

Çay eş sesli mi?

EŞ ANLAMLI KELİMELER Tea kelimesi her iki cümlede de aynı şekilde yazılsa da anlamı farklıdır. İlk cümledeki tea bir içecektir. İkinci cümledeki tea ise küçük akarsuların adıdır. Yazılışı ve telaffuzu aynı olan ancak anlamları farklı olan kelimelere homophones denir.

2 dil ne demek?

İkinci yabancı dil, ana diliniz olmayan, ancak birinci yabancı dilden sonra öğrendiğiniz ve eğitim, iş ve kültürel ilişkilerde iletişim için kullandığınız yeni bir yabancı dildir. Yabancı dil örnekleri arasında Almanca, İspanyolca ve Fransızca bulunur. İkinci bir yabancı dil öğrenmek hayatınıza birçok ek fayda sağlar.

Dizin farklı anlamı nedir?

“Kitap veya süreli yayında geçen kişi, konu, yer vb. adı.” “Eserin arka yüzünde alfabetik liste, indeks, kayıt, dizin, yer numarasıyla içeriklerin gösterilmesi.”23.02.2021

Eş anlamlı da dize ne demek?

TDK’de dize kelimesinin eşanlamlısı olarak misra kelimesi vardır. Ancak dize şiirin her kıtasında göze çarpar.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Say eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlılar: konuşmak, ifade etmek, yorum yapmak, söylemek, cevaplamak, daha fazlası…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir