Ekzotermik tepkimede kim daha kararlı?
▶ Ürünler ekzotermik reaksiyonlarda enerjide stabildir, ancak yüksek sıcaklıklarda daha kararlıdır.
Endotermik tepkimede kim kararlı?
▶ Endoterizm reaksiyonları durumunda, ürünlerin toplam entalpisi tüm masaldan daha büyüktür. ▶ Bunu yaparsak (ürünü girin), reaksiyon pozitiftir (∆H> o). ▶ Başka bir deyişle, endotermik reaksiyonlarda, enerji-ji’ye girenler daha fazla ülkedir, ancak ürünler yüksek sıcaklıkta daha kararlıdır.
Girenler mi daha kararlı ürünler mi?
Daha az enerji ile daha kararlıdır. ∆H <0 ürünlerin daha az enerjisidir, çünkü ürünler girişten daha az kararlıdır.
Ürünler ne zaman kararlı olur?
Isı serbest bırakıldığından, ürünlerde daha az sıcaklığa sahibiz. Bu durumda, ürünler daha kararlıdır. Sıcaklık yüksek olduğunda, parçacıkların kinetik enerjisi artar. Bu durumda, sürekli hareket halindeyken kararlı bir yapı oluşturamazsınız.
Kararlılık neye bağlıdır?
Bir çekirdeğin istikrarı, belirli sayıda nötron ve protonun oranına bağlıdır. Bu sayıların ötesine geçerseniz, tohumlar kararsız bir yapı elde eder. Bu çekirdekler ‘radyoaktif çekirdekler’ s.radyoactivitandankara.edu.tr ›Moden Kaynak› viewankara.edu.tr ›Modus -Tource› Görünüm
Endotermik ve ekzotermik tepkimeler nasıl ayırt edilir?
Sabit basınç altında Q, bir işlemin en tutar yamaçlarındaki (ΔH) değişime eşittir. ΔH pozitifse, proses ortamından ısıyı soğutur ve endotermik olarak adlandırılır. ΔH’nin negatif olması, çevre sürecinin sıcaklık verdiği ve ekzotermik olduğu anlamına gelir.