Develinin kaç mahallesi var?
İlçenin idari sınırları içerisinde; 1 belediye ve 75 mahalle bulunmaktadır. İlçenin 2022 yılı TÜİK verilerine göre toplam nüfusu 66’dır.
Kayserinin kaç tane köyü var?
Bugün Kayseri; 16 ilçesi (Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar), 68 belediyesi ve 406 köyü bulunmaktadır.
Kayseri Develi nüfusu kaç 2024?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan 2024 yılı adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarına göre Develi ilçemizin nüfusu toplamda yaklaşık 68.000 kişi (67.918) olarak tahmin edilmiştir.
Develinin eski adı nedir?
Develi, Kayseri ilinin şehir merkezinden sonraki en büyük yerleşim yeri olup, Orta Anadolu Bölgesi’nin Kızılırmak kesiminde yer almaktadır. Eski adı Everek’tir. Erciyes Dağı’nın 6 km güneyinde kurulmuştur.
Develiye bağlı kaç köy var?
İlçenin idari sınırları içerisinde biri merkez olmak üzere 4 adet kentsel yerleşim, 5 köye bağlı 45 köy ve 7 mezra bulunmaktadır. Toplamda ilçe merkezinde 25, beldelerde 11 olmak üzere 36 adet kentsel ilçe bulunmaktadır.
Kayseri’nin en büyük ilçesi neresi?
Melikgazi, Kayseri ilinin merkez ilçelerinden biridir. 600.
Kayseri’de kaç Alevi köyü var?
Kayseri’de toplam 53 Alevi köyü bulunmaktadır.
Kayseri Develi hangi boydan?
Yağmurbey köyü, Eratna beylerinden Cafer Bey’in (1354-1355) kuruluş belgesinde geçmektedir. Develi Develi (Everek) Oğuzların Kınık boyunun Karakeçili aşiretinin Develi aşiretinin gelip buraya yerleştiği bilinmektedir.
Kayseri’nin en büyük mahallesi neresi?
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, toplamda 19 milyon liralık yatırım yapacaklarını hatırlatarak, “Mevlana Mahallesi, yaklaşık 84 bin nüfusuyla Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin ise sekizinci büyük mahallesidir.” dedi.
Develinin neyi meşhur?
Kış hazırlıkları Develi’de kadınların en önemli faaliyetlerindendir. Bunların başında pastırma, sosis, kavurma, erişte, pekmez, köfte, turşu, yufka yapımı, bulgur pişirme, gendi, sosis yapımı ve sebze kurutma gelmektedir.
Develi önceden nereye bağlıydı?
İlçemiz Selçuklular döneminde önemli bir yerleşim merkezi olup, 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’nden sonra Anadolu’ya yerleşmiş; Selçuklular döneminden sonra Karamanoğlu Beyliği’ne katılmıştır. 1474 yılında Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Osmanlı hakimiyeti sırasında Develi, uzun süre Niğde Sancağı’na bağlı bir kaza olarak yönetilmiştir.
Kayseri en kalabalık kaçıncı il?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre ilimiz nüfusu 1.445’tir.
Kayseri Develi ilçesi Alevi mi?
Yedi Bucak Avşarlar’ın yanı sıra Sarıoğlan’ın Karaözü beldesinde ve Kayseri’nin Sarız, Pınarbaşı, Tomarza, Develi ve Felahiye ilçelerinde de Alevi nüfus bulunmaktadır. Özellikle bu ilçelerden şehre göç ederek kent kültürüne karışan önemli sayıda Alevi kimliğine sahip insan da Kayseri şehir merkezinde yaşamaktadır.
Kayseri Develi soyu nereden gelir?
Tarihçe: Develi ilçesi Orta Çağ’da kurulmuş olup Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Ermeniler, Selçuklular ve Osmanlıların birçok kültürel zenginliğine sahiptir. Oğuz boylarından “Develi” kabilesinin buraya yerleşmesiyle bu ismi almıştır.
Develi aslen nereli?
Develi aslen Tarsusludur. Ancak aile çok ileri bir yaşta Mersin’e göç etmiştir. Mersin’in yerlisi olmuşlardır. Babasının memuriyeti nedeniyle Karaman’da doğmuş ve bir süre sonra Tarsus’a dönmüştür.
Kaç tane Develi var?
Develi bugün 12 şubesi ve 1000’e yakın çalışanıyla büyük bir ailedir. Samatya’da başladığım lezzet hikayesine Etiler, Kalamış, Develi Balık, Ataşehir, Florya, Flora by Develi, Tuzla Viamarin, Tuzla Corner, Nişantaşı, Ankara ve Kıbrıs’ta devam ettik.
Kayseri Develi Alevi mi?
Kayseri Alevileri genellikle Sarız, Develi ve Sarıoğlan ilçelerinde yaşarlar; ancak Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde de yoğunlaşmışlardır. Toplamda, Kayseri’de 53 Alevi köyü bulunmaktadır. Çoğunluğu Sînemî ve Koçgiri aşiretlerinden Kürtler olmasına rağmen, Türkler Sarıoğlan ve Tomarza’da yoğunlaşmıştır.
Develi alkollü mü?
Talep üzerine alkollü içecekler de mevcuttur.
Develinin neyi meşhur?
Kış hazırlıkları Develi’de kadınların en önemli faaliyetlerindendir. Bunların başında pastırma, sosis, kavurma, erişte, pekmez, köfte, turşu, yufka yapımı, bulgur pişirme, gendi, sosis yapımı ve sebze kurutma gelmektedir.